marți, 23 noiembrie 2010

Cetatea Sucevei

Cetatea Sucevei făcea parte din sistemul de fortificaţii construit în Moldova la sfârşitul secolului al XlV-lea, în momentul apariţiei pericolului otoman. Sistemul de fortificaţii medievale cuprindea aşezări fortificate (curţi domneşti, mănăstiri cu ziduri înalte, precum şi cetăţi de importanţă strategică), în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având şanţuri adânci.





Cetatea a fost construită la sfârşitul secolului al XIV-lea de Petru I Muşat, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ştefan cel Mare şi distrusă în secolul al XVII-lea (1675) de Dumitraşcu Cantacuzino. În prezent, Cetatea Sucevei se află în ruine.

Intre aceste intarituri, Cetatea Suceava, una dintre cele mai cunoscute pana in prezent, s-a bucurat de faima deosebita de-a lungul timpului. Identificandu-se cu gloria militara si cu idealul de independenta, Cetatea de Scaun a Sucevei a avut o istorie nu numai bogata in evenimente si fapte de lupta, ci a insemnat adesea si principalul element de rezistenta al intregii Moldove impotriva celor ce doreau sa o supuna. Astazi, complexul de arhitectura Cetatea Suceava, resedinta voievodala a Moldovei, sugereaza vizitatorilor imaginea vietii Sucevei medievale.
































Un comentariu:

  1. Cetatea trebue refacuta cu orice pret ca obiectiv turistic!!!De atras investitii de strins mina de la mina ect.Si inca ceva -sestie ca cindva pe timpuri in cetate produceau monede contrafacute fle unor state invecinate. De restabilit aceasta metoda de contrafacere a banilor din epoca medievala pe plan turistic cu inminarea unor certificate fiecarui turist doritor sa incerce.Asta ar atrage multi turisti.Al vostru Basarabean

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...