marți, 23 noiembrie 2010

Cetatea Sucevei

Cetatea Sucevei făcea parte din sistemul de fortificaţii construit în Moldova la sfârşitul secolului al XlV-lea, în momentul apariţiei pericolului otoman. Sistemul de fortificaţii medievale cuprindea aşezări fortificate (curţi domneşti, mănăstiri cu ziduri înalte, precum şi cetăţi de importanţă strategică), în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având şanţuri adânci.



vineri, 12 noiembrie 2010

Cetatea Sighisoara

Este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara. A fost construita construit în secolul XII de coloniștii sași sub denumirea latină Castrum Sex și păstrat în mod aproape neschimbat până astăzi.
Zidul a fost construit între secolele al XIV-al și al XVII-lea  ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.
 

joi, 4 noiembrie 2010

Castelul Peles

Castelul Peleș este construit între 1873 și 1914. Este considerat unul dintre cele mai frumoase din România și din Europa.

Celor 300 de muncitori care au lucrat aici le-au trebuit doi ani pentru terminarea amenajarilor; in tot acest timp, domnitorul a supravegheat personal, in detaliu, lucrarile. In 1875 se pune piatra de temelie a castelului, sub care sunt ingropate cateva zeci de monede de aur de 20 de lei, primele monede romanesti cu chipul lui Carol I.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...